A kölesről:
fényessé teszi a hajat,
erősíti a körmöket,
véd a fogszuvasodástól,
biztosítja a szép arcbőrt,
késlelteti az öregedést,
lúgosít,
csökkenti a koleszterinszintet,
candidások is fogyszthatják,
vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
A benne található vízoldékony rostok fokozzák a teltségérzetet, csökkentik a tápanyag-felszívódás mértékét, és lassítják a gyomor ürülési sebességét. Cukorbetegség esetén a rostok szerepe abban nyilvánul meg, hogy a szénhidrátok felszívódását is mérsékelik, így az étkezést követő jelentős mértékű vércukorszint emelkedés nem alakul ki.
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Rengeteg jó receptet találhatunk hozzá a neten.
Elkészítése:
Nagyon fontos, hogy alaposan át kell mosni folyó víz alatt, különben kesernyés mellékíze maradhat.
Általában 1 bögre köleshez, 3 bögre (sós) víz vagy alaplé kell. Kb.10 percig kell főzni, majd lefedve hagyni, hogy az összes folyadékot magába szívja.
Édesség, köret, főétel is készíthető belőle. Sokan túró helyett használják körözött készítéséhez.
Mindenki egye bátran! Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.