Mindig örülök, ha olyan új élelmiszereket ismerek meg, ami nagymértékben hozzájárul az egészséghez. Változatosabbá tehetem a mindennapjainkat, és ez a csicsóka esetében még anyagi ráfordítást sem igényel, ugyanis terem a kertünkben.
A csicsóka manapság egyre felkapottabb növény. Számtalan jótékony hatásáról olvashatunk sokfelé.
- cukorbetegségben is fogyasztható,
- magas ásványi anyag tartalma van,
- helyreállítja az emésztőrendszert,
stb.
Nem írom le, de érdemes utánanézni, mert sokan nem is tudják, hogy milyen sokat tehetünk magunkért ilyen apróságokkal.
Fontos viszont, hogy sokan azért nem szeretik puffasztó hatása miatt. Nincsenek azonban tisztában azzal, hogy mi okozza ezt a hatást.
Ennek oka, hogy csicsókában található inulin alkalmas a rossz irányba változott bélflóra helyreállítására. Segíti a bélflóra hasznos baktériumainak szaporodását.
"A csicsóka fogyasztása eleinte okozhat gázképződést és hasmenést, mert jótékony hatása miatt a hasznos bélbaktériumok elszaporodása kisebb bélháborúval jár a káros bélbaktériumokkal. Érdemes óvatosan, kisebb mennyiséggel kezdeni, a helyreállított bélflóra, a megtisztított bélrendszer már nem okoz panaszokat."
Én átéltem a puffadást, ami először elég szörnyű volt, de másodjára már enyhébb. Hülyén hangzik, de a fentiek tudatában ez egy pozitív dolog, hiszen éppen helyreállítódik a bélflórám, ami nagyon-nagyon fontos, hiszen az immunrendszerem is csak így működhet megfelelően és a fogyásom is így lesz hatékonyabb.
Egyre egészségesebb vagyok! :)
Fogyasszon mindenki sok csicsókát akár vacsorára is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.