Régóta kísérletezgetek élesztőmentes kenyérrel. Több receptet is kipróbáltam. Ehető volt mind, de nem az igazi.

Ma végre igazán finom kenyerem lett. Fehér liszttől, mindenféle cukortól és élesztőtől mentes. Szeletelhető, nem morzsálódik és 1 órán belül garantáltan kész.
Ebből az adagból nekem ma egy 630 grammos kenyerem lett.

Hozzávalók:

10 dkg lágy zabpehely
5 dkg búzasikér
5 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy rozsliszt, vagy bármi más, ahogy tetszik)
250-300 gramm joghurt - ez lisztfüggő, annyi kell, hogy jól összeálljon a tészta és elváljon az edénytől.
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. himalája só
1 ek. lenmag
én még tettem bele fűszereket is: kakukkfüvet és bazsalikomot, ez ízlés kérdése, ki is hagyható.

Jól összedolgozzuk a hozzávalókat. Nem kell keleszteni, ha összeállt, én kibélelek szilikonlappal egy kis gyümölcskenyér formát, mehet bele a tészta. A tetejét meleg vízzel bekenegetem, 3 helyen bevágom (nem fontos) és megszórom magokkal. (szezám, len, napraforgó). 200 fokra előmelegített sütőbe teszem és 30-40 perc alatt készre sütöm. 
Rácson hagyom kihűlni. Ha kihűlt, nem zacskóban tárolom, hanem egy konyharuhába tekerve, így napokig eláll. (Ha zacsiba raktam, 1-2 nap múlva mindig benedvesedett a közepe.)


A bejegyzés trackback címe:

https://almaeletmodja.blog.hu/api/trackback/id/tr195564930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása