Brokkolikrémleves
0,5 kg brokkoli
ételízesítő vagy alaplé
2 szem krumpli vagy csicsóka (opcionális)
2 dl tejszín
2 gerezd fokghagyma
1 kis fej vöröshagyma
olívaolaj
Az olajon a kockázott hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a rózsákra szedett brokkolit, kockázott krumplit vagy csicsókát és annyi vízzel (vagy alaplével) öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük, beledobjuk a fokhagymát és 20 percig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor beleöntjük a tejszínt és még 1-2 percig forraljuk. Ezután az egészet leturmixoljuk és már fogyaszthatjuk is. A család levesgyönggyel eszi, én magában. Nagyon finom, az egyik kedvenc levesünk!
(Készíthető csak brokkoliból is, csak akkor egy picit kevesebb folyadék kell rá.)
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.