Még mindig a kölessel kísérletezgetek és egyre jobban tetszik.
Ezt a receptete a NoSalty-n találtam: http://www.nosalty.hu/recept/brokkolis-csirkes-kolesrakott
A férjem azt mondta, miután evett belőle, hogy ez volt élete legfinomabb étele. (sokszor mondja ezt, de akkor tudom, hogy ez tényleg tuti befutó)
Kicsit változtattam a recepten:
- 25 dkg csirkemell
- 50 dkg brokkoli
- 10 dkg zöldbab (nekem sajnos csak sárga hüvelyű volt itthon,de azzal is jó lett)
- fél póréhagyma
- 15 dkg köles (kb. fél bögre)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 6 dl tej
- 10 dkg trappista
A kölest alaposan átmostam és háromszoros mennyiségű sós, veganaturás vízben megfőztem. (mindig 3xos vízben főzöm, mindig tökéletes lesz) A csirkét felcsíkoztam, olívaolajon megpirítottam sóval, borssal, majorannával, rozmaringgal és friss, apróra vágott petrezselyemmel.
A felkarikázott pórát puhára dinszteltem olívaolajon.
A brokkolit és a babot együtt tettem bő,sós vízbe kb. 10 percig főni.
Hőálló tálba (nem vajaztam) rendeztem a kölest, rá a húst, hagymát, babot, brokkolit.
Az 5 dkg vajat felolvasztottam, belekevertem az 5 dkg lisztet, kicsit pirítottam, majd apránként felöntöttem a tejjel és pár percig folyamatosan keverve besűrítettem. A kész besamelt ízesítettem sóval, fehérborssal, kurkumával, sok szerecsendióval. A parmezánt nem szeretjük, semmilyen sajtot nem tettem a besamellbe, csak ráöntöttem a brokkolira és a reszelt trappistát a tetejére szórtam.
180 fokon sütöttem kb. 30 percig fedetlenül.
Nagyon-nagyon finom ebédünk lett!
Ebből a mennyiségből kb. 6 adag lett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.