Nasifüggő vagyok, mindig kell, hogy legyen itthon valami, amit ehetek, ha rámtör az édességvágy.
Tej mindig van itthon, zabkorpa is. Szerencsére!
Tejbezabi
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 3 ek. zabkorpa
- 3-5 mk. xilit ízlés szerint
- 1 ek. vaníliás pudingpor (opcionális)
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a zabkorpát és a pudingport. Folyamatos kevergetés közben 2 percig főzzük. Lefedve még legalább 10 percig pihentetjük. A korpa szépen megszívja magát. Édesítős natúr kakaóporral vagy fahéjjal megszórjuk és már ehetjük is - akár vacsira is! :)
Ha úgy kívánjuk, gyümölccsel is összekeverhetjük, így remek reggeli lesz belőle!
Egyébként nagyon finom pudingpor nélkül is!
Nagyon laktató, sokáig nem is gondol utána az ember kajára!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.