Előkészítése: kefével alaposan lemossuk, megdörzsöljük, pucolni nem kell. 
Én ha pürének vagy levesnek készítem, megpucolom, mert így jobban ízlik.


Általánosan elmondható, hogy ugyanúgy használhatjuk, mint a burgonyát, az elkészítése is nagyon hasonló.

Lehet főzni, sütni salátát készíteni belőle.

Főzés
Az előkészített csicsókát kockázzuk fel és bő, sós vízben főzzük kb. 10-15 percig. 


Sütés
Nagyon forró olajban, hirtelen ajánlom, mert ha a burgonyához hasonlóan készítjük el, akkor túlságosan megpuhul.

Salátához
Nyersen, gyalulva ajánlom, de előfőzve, karikázva is készíthető, csak nagyon ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl!

A bejegyzés trackback címe:

https://almaeletmodja.blog.hu/api/trackback/id/tr65047811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása