Előkészítése: kefével alaposan lemossuk, megdörzsöljük, pucolni nem kell.
Én ha pürének vagy levesnek készítem, megpucolom, mert így jobban ízlik.
Általánosan elmondható, hogy ugyanúgy használhatjuk, mint a burgonyát, az elkészítése is nagyon hasonló.
Lehet főzni, sütni salátát készíteni belőle.
Főzés
Az előkészített csicsókát kockázzuk fel és bő, sós vízben főzzük kb. 10-15 percig.
Sütés
Nagyon forró olajban, hirtelen ajánlom, mert ha a burgonyához hasonlóan készítjük el, akkor túlságosan megpuhul.
Salátához
Nyersen, gyalulva ajánlom, de előfőzve, karikázva is készíthető, csak nagyon ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.