* Recept * Tepsis-zöldséges csirkecombok
Címkék: update recept zöldség csirkecomb csicsóka
2013.01.28. 08:37
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
kb. 60 dkg friss vagy fagyasztott zöldségkeverék (nekem most fagyasztott: póré, karfiol, répa, zeller, zöldbab, zöldborsó, burgonya. Friss: vöröshagyma, csicsóka)
4 tk. ételízesítő (tipp: veganatura) vagy kedvenc fűszerkeverékünk
kevés só
olíva olaj
Előző este célszerű a húst befűszerezni és az olajjal leöntve állni hagyni a hűtőben, de ha nincs rá idő, az sem tragédia.
Tehát a combokat alaposan bedörzsölöm az ételízesítővel, félreteszem.
A vöröshagymát megpucolom, felkarikázom. A csicsókát alaposan megmosom, megdörzsölöm kefével, felkarikázom. A fagyasztott zöldséget én kicsit hagyom olvadozni, hogy ne engedjen majd túl sok levet.
Tepsibe vagy hőálló tálba teszem a csicsókát, rá a vöröshagymát és megszórom a zöldségkeverékkel. Ha szükséges kevés vizet öntök alá (0,5 dl). Ráfektetem a csirkecombokat, meglocsolom egy-egy ek. olívaolajjal, lefedem a tálat vagy tepsit és 180 fokon 1 órát párolom a sütőben. Ha megpuhult a hús, fedetlenülmég visszateszem 10-15 percre a sütőbe és a tetejét megpirítom.
Nagyon finom, laktató étel és nem utolsó sorban gyors!
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.