Azért hamis, mert valójában nincs benne rizs, de ezt senki nem venné észre. :)
"Rizses" hús
0,5 kg hús (nálam lapocka, de pulykacomb is lehet)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
késhegynyi őrölt kömény
2 db babérlevél
só
bors
1 bögre bulgur
2 bögre víz
A hagymát megdinsztelem, összekeverem a pirospaprikával (meg ne égjen!) és rögtön felöntöm 1 vagy 1,5 dl vízzel. Hozzákeverem a kockázott húst, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és lefedve kb. 1 órát főzöm. Ha szükséges, a vizet pótlom közben,de fontos, hogy ne legyen túl sok lé rajta.
Közben elkészítem a bulgurt. Ugyan úgy, mintha rizst készítenénk, csak nem kell megpirítani, ez nem fog ragadni :).
A bulgurt felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, megsózom és addig főzöm, míg be nem szívja az összes vizet. (ha több a pörköltszaft, lehet kicsit csalni és kevesebb vizet tenni hozzá.
Amikor kész, összekeverem a kész pörkölttel és ha túl sok a nedvesség, kicsit még hagyom, hogy a bulgur magába szívja.
Kovászos vagy csemege ubival szeretjük a legjobban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.