Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini
- 3 közepes újburgonya
- 1 póréhagyma
- 1 nagy csokor kapor
- 1300 ml víz
- ételízesítő, só, bors
- olaj
- 2 tk. citromlé
- 2 dl tejföl + 1 ek CH-csökkentett liszt
A hagymát vékony karikákra vágom és megfonnyasztom az olajon,majd hozzáadom az aprított kaprot is. A cukkinit (ha vastag a héja, meghámozom) és a burgonyát felkockázom és a hagymához adom, majd felöntöm a vízzel. Ízesítem és puhára főzöm a zöldségeket.
A tejfölt csomómentesre keverem a liszttel. A habaráshoz adok egy merőkanálnyit a forró levesből, jól elkeverem és a tűzről lehúzott leveshez adom, folyamatosan kevergetve. Mehet vissza a tűzre és összeforralom. Ezután hozzáadom a citromlevet, szükség esetén ízesítem.
Ha nem habarjuk be, hanem 1-2 dl tejszínt adunk hozzá, és összeturmixoljuk, kész a cukkinikrémlevesünk. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.