Most jöjjön a lényeg, az életmódom alapjai:
Kenyeret eszem, de csak reggel és csak a saját kézzel készített szénhidrátcsökkentett zabpehelykenyeret. ( 1 szelet kb. 130 kalória és 20 gr szénhidrát)
Cukrot nem használok, helyette van itthon fruktóz (gyerekeknek és a kenyérbe egy pici), nyírfacukor (főleg a férjem fogyasztja kávéba, én sütni főzni szoktam vele), és eritritol. Ez utóbbi a kedvencem, de sajnos ez a legdrágább is.
Lisztet használok, de nagyon keveset, csak amennyit muszáj. Szénhidrátcsökkentett lisztkeveréket.
Zsiradék: olívaolaj, szőlőmagolaj.
Rizs helyett bulgurt, árpagyöngyöt, zabpelyhet használok. Ki fogom próbálni a hajdinát is.
Burgonyát minimális mennyiségben fogyasztok ebédre, de helyette pl. tökéletes a karfiolpüré, de tegnap csináltam zöldborsópürét is, na az valami fantasztikusan finom! A csicsóka is jó krumplihelyettesítő, van is a kertben 4 tő, de eddig még nem használtam, csak anyukám sütött, meg pogácsába tette. Nagyon finom, a férjemnek főleg ízik!
A tészta... soha nem voltam tésztás, de azért néha ettünk. Valószínűleg ha legközelebb főzök a családnak, én nem fogok enni belőle, mert értéktelennek tartom, ez régen is így volt, 1 óra múlva már megennék egy lovat. Pedig már régóta durumtésztát veszek.
Régebben azt sem tudtam, mi az a köles, ma viszont pl. már az lesz ebédre. Kölesrizottó. Olyasmi, mint a rizs és a tészta keveréke. Nagyon finom és nem utolsó sorban nagyon egészséges! Erről még később.
Kuszkusz is nagyon jó köret és szintén egészséges.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.